2009-04-10

I Come In Peace (Dark Angel) 1990 - Bortglömd sci-fi-action med "Dolphan"


Sveriges främsta renodlade actionstjärna Dolph Lundgren har en gedigen lista med B-titlar på sin resumé. Efter genombrottet som den ryske überboxaren Ivan Drago i Sylvester Stallones Rocky IV (4) har den svenska kemisten/karateutövaren/kroppsbyggaren Dolph hunnit avverka inte mindre än 40 filmer. Bland guldkornen hittar vi Red Scorpion, Big Trouble In Little China, He-man, Johnny Mnemonic och The Punisher. De flesta av "Dolphans" mest minnesvärda filmer, som också gått upp på bio producerades under 90-talet och de senaste 10 åren i karriären har mest bestått av direkt till video-produktioner.

Men den här posten ska inte handla om Dolph Lundgrens karriär, utan jag vill egentligen bara lyfta fram en annan bortglömd pärla i ljuset - I Come In Peace aka. Dark Angel (1990).

I filmen spelar "Dolphan" Jack Caine, en hårdnackad och irrationell polis som jagar knarkkungar. Efter en rad besynnerliga dödsfall, där offren bragts om livet genom en överdos, hamnar Caine i konflikt med en besökande utomjording, med inte helt fredliga avsikter och kanske med filmhistoriens fånigaste/coolaste vapen (se klippet).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar