2009-05-18

Prison Break - Medioker fjärde (och sista?) säsong avslutade med viss finess *spoilervarning*

Den fjärde säsongen av Prison Break har stundtals varit svår att ta sig igenom. Flera av de tunga karaktärerna i serien har försvunnit på vägen från Fox River och manusförfattarna har haft svårt att hitta samma spänning i berättelsen, tillika en bra motivering till karaktärernas olika handlingar och deras syften.

De två första säsongerna var definitivt bland det bättre jag sett i tv-serieväg - intressanta karaktärer, intressant grepp på en i och för sig inte helt originell grundhistoria, men i och med att handlingen så småningom placerades utanför fängelsemurarna och historiens grundkärna (den att Scofield ska frita Burrows från Fox River) splittrades upp i en ofta tillkrånglad och ganska osannolik historia om "Bolaget" och "Scylla" började mitt intresse att svalna allt mer.

Det känns riktigt skönt att serien är avslutad (förhoppningsvis - det går rykten om någon som kallas "Prison Break - The Gretchen Morgan files" och "Prison Break - The Final Break") i och med avsnitt 22 av den fjärde säsongen och jag måste faktiskt säga att de två sista avsnitten bjöd på hygglig underhållning, med en återkomst för flera av de "klassiska" karaktärerna från tidigare säsonger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar